Hoito-ohjeita keittiötarvikkeiden pitkä-ikäiseen käyttöön

Hyvin hoidettuina keittiön puiset välineet ja tarvikkeet säilyvät kauniina pitkään.
Puu on elävä materiaali ja siksi pesua tiskikoneessa ei suositella.

MÄNTY Huuhtele tuote aina lämpimällä vedellä heti käytön jälkeen, mutta älä liota. Huuhtelun jälkeen anna tuotteiden kuivua ilmavasti niin, että tuote kuivuu tasaisesti joka puolelta. Voit myös halutessasi käsitellä männystä tehdyt tuotteet parafiiniöljyllä, joka suojaa tuotetta lialta ja tekee tuotteen pinnasta vettä hylkivän. Huomioi, että öljy muuttaa tuotteen väriä jonkin verran.

TERVALEPPÄ Käsittele tervaleppäiset leikkuulaudat parafiiniöljyllä, joka suojaa tuotteita lialta ja tekee niiden pinnasta vettä hylkivän. Testaa parafiiniöljyä ensin levittämistä tuotteeseen johonkin näkymättömään paikkaan. Käsittelyn jälkeen puun sävy muuttuu punertavaksi. Käsittelyn voi toistaa tarvittaessa. Suurin osa leikkuulaudoistamme on jo valmiiksi öljytty. Tuotteen pesu lämpimällä vedellä ja kuivatus ilmavasti.

PARAFIINIÖLJYN LEVITTÄMINEN Levitä parafiiniöljyä käsiteltävään tuotteeseen huokoisella sienellä ja pyyhi ylimääräinen öljy pois. Öljy tukkii puun huokoset ja täten estää hien ja lian pesiytymisen niihin.

TERVALEPPÄINEN saunatuote kannattaa käsitellä laudesuojalla jolloin tuotteen pinnasta tulee vettä hylkivä. Noudata purkin käyttöohjetta.

PETSATTU MÄNTY  Huuhtele petsattu tuote pikaisesti vedellä mutta älä hankaa. Väriä saattaa irrota hangattaessa.

RUOSTUMATON TERÄS Puhdista terästuotteet säännöllisesti neutraalilla saippualla ja vedellä. Joskus pintaan voi muodostua pieniä ruostepilkkuja, tällöin poista ne messingin tai hopean kiillottajalla.